A A A K K K
для людей із порушенням зору
Драгівська громада
Закарпатська область, Хустський район

Служба у справах дітей Драгівської сільської ради

Дата: 29.11.2021 10:44
Кількість переглядів: 151

З метою попередження дитячої злочинності, усунення негативних чинників серед учнівської молоді Службою у справах дітей Драгівської сільської ради спільно з працівниками сектору ювенальної превенції Хустського РУП ГПУ в Закарпатській області проведено профілактичні бесіди з учнями закладів загальної середньої освіти Драгівської територіальної громади.

Під час профілактичної бесіди учням Золотарівського ЗЗСО І-ІІІ роз’яснено правила поведінки під час навчального процесу та поза шкільним середовищем. У ході бесіди учні проінформовані про невтішні статистики злочинів, що здійснюється неповнолітніми та наслідки, до яких вони можуть привести.

Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Тому учням наголошено, що чинним законодавством України передбачена відповідальність за вчинення правопорушень неповнолітніми у віці 14-ти до 16- ти років, яка покладається на законних представників у вигляді штрафу. До неповнолітніх віком 16-18 років, які скоїли адміністративні проступки, можуть бути застосовані заходи впливу або адміністративні стягнення. 

З учнями Драгівського ЗЗСО І-ІІІ ст. проведено бесіду з профілактики тютюнопаління та вживання спиртних напоїв, наголошено про негативний вплив шкідливих звичок на здоров’я підростаючого покоління. Проведено бесіду щодо попередження негативних проявів в учнівському середовищі. Наголошено, що згідно ст. 52 Конституції України, будь-яке насильство над дитиною, її експлуатація переслідуються законом. Також держава здійснює захист дитини від усіх форм насильства, втягнення у злочинну діяльність, залучення до вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, примушування до жебрацтва, бродяжництва.

З учням Забрідського ЗЗСО І-ІІІ ст. проведено профілактичну бесіду на тему «Адміністративні правопорушення вчинені неповнолітніми та відповідальність за них». Знання неповнолітніми певних законів, норм поведінки, своїх обов'язків перед суспільством, усвідомлення ними шкоди, відповідальності й вироблення у них правової свідомості - зобов'язує добре поводитись, утримує від порушень правил поведінки.

 

Служба у справах дітей Драгівської сільської ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь